Energiavartti –tietovisalla aktivoitiin yli 300 työyhteisöä Energiansäästöviikon viettoon

  • Asiakas
    Motiva
  • Toimiala
    Energia & kestäväkehitys
  • Tulokset
    303 organisaatiota, 3300 pelaajaa

Motiva on valtion kestävän kehityksen yhtiö, joka pyrkii edistämään energian ja materiaalien tehokasta ja kestävää käyttöä.


Tavoitteenamme Motivan kanssa oli luoda sosiaalisen median avulla mahdollisimman herättävä ja innostava Energiansäästöviikon kampanja, joka saa mahdollisimman monen osallistumaan yhtäaikaiseen energian säästötempaukseen. Kampanjan kohderyhmänä oli erityisesti työyhteisöt.

Aktivoivalla tietovisalla osallistumiskynnys matalaksi.

Työyhteisöille suunnattu Energiavartti –tietovisa toteutettiin Kahoot-alustalla, jonka avulla organisaatiot pystyivät osallistumaan valmiiseen aiheen tiimoilta tehtyyn tietovisaan helpolla ja yhteisöllisellä tavalla. Näin voitiin varmistaa, että mahdollisimman moni työyhteisö innostuu osallistumaan Energiavarttiin. Reaaliajassa etenevä visailu on koukuttaa ja kouluttaa samanaikaisesti.

Peli avattiin käyttöön itse Energiavartti –hetkenä 8.10. klo 14.15, ja peli oli pelattavissa koko Energiansäästöviikon ajan. Peliin osallistuneitta kannustettiin viestimään pelistä sosiaalisessa mediassa ja yhteisiä kahvi- ja pelihetkiä pidettiinkin runsaasti!

Sosiaalisen median sisällöt tietovisan tukena.

Energiavartti –visan konseptoinnin lisäksi vastasimme sosiaalisen median suunnitelmasta sekä sisällöstä. Tietovisan tueksi suunniteltiin ja tuotettiin  ’5 energiansäästövinkkiä’ –video, jonka vinkit olivat samalla vihjeitä tulevan tietovisan kysymyksistä. Hero-video pilkottiin myös yksittäisiksi, lyhyiksi vinkeikseen, jotka julkaistiin Twitterissä, Instagramissa sekä Facebookissa. Helposti lähestyttävä vinkkisarja herätti runsaasti kiinnostusta, ja videoiden katseluprosentit tavoittaneiden kesken olivat joissain videoissa yli 50% näyttökohdaisen hinnan painuessa alle yhden sentin.

Tulokset

Kampanja keräsi 303 organisaatiota yhteen ja kaiken kaikkiaan pelaajia oli yhteensä 3300. Kampanjan näyttökerrat +750 000 & videonäytön hinta huokea 0,007€.

Uutiskirje
Nappaa kiinni tuoreimmista ajatuksistamme
Kiitos tilauksesta! 🥰
Oops! Jokin meni pieleen. Kokeile uudestaan?
Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt meidän rekisteri- ja tietosuojaselosteen.